TESTIMONIAL FIT UP


Dari masa ke semasa saya akan mengupdate testi2 dr customer yang mencuba FIT UP. Testi2 berikut ni adalah testi yang terbaru dari customer2 saya, tambahan kepada testi2 yang sedia ada di dlm blog ni.kebanyakan testimoni2 ni adalah dr kalangan customer2 saya yang telah merasai keberkesanan produk FIT UP ni..






















































































 Testimoni - ROS (NEW) 
Salam, dulu brt bdn sy hanya 52kg.  Atas pengambilan pil hormon, badan sy naik
sampai 115kg. Rs mcm nak gila. Sy cuba pelbagai produk untuk loose my weight tp takde kesan. Dahlah mahal, nasi semua tak boleh makan. Ada pulak 1 produk tu agak berkesan tapi bila stop je minum terus brt bdn naik lg teruk. 1 hari sy terbaca iklan fitup ( dulu nama Figure Up ) & Stay fit mula mlas juga nak try tp sbb dh murah, try jelah w'pon hati xyakin pun. Selepas sbulan baju lama dh boleh pakai, kwn2 pula dh mula menegur. Lagi best sy boleh mkn pa je yg sy nk. DIET TANPA PERLU BERLAPAR. Tapi kita akan ambil dlm kuantiti yg sedikit sbb sentiasa rs kenyang. Sebelah pg, sy minum FU, malam pula sy minum SF sebelum tidur. Setelah 5bulan berat sy turun pd 95kg. Terima kasih FU & SF.
Sy tgh berusaha keras utk dptkan berat badan asal sy. Kulit sy pun jd halus, tegang & licin. Muka jd semakin tegang, kulit cerah & cerah. begitu jg payu dara sy, smkin tegang. Stay Fit pula, bkn ja menegangkan kulit & mghaluskan kulit tp jgk mjaga dalaman wanita sy. Sy amat bpuas hati dgn FU& SF. Ayuh, jgn tggu lg.
Rizal bin Basiran (Kedah). 

Assalamualaikum.
Saya Rizal bin Basiran bekerja disalah sebuah Kementerian Kesihatan berusia 30 tahun sangat berpuas hati dengan produk Fit-Up. Apa tidaknya selama ini berat badan saya tidak pernah turun walaupun bermacam-macam cara dan produk diet lain yang telah saya cuba. Saya hampir berputus asa sehinggalah isteri saya memperkenalkanFit-Up kepada saya.
Syukur Alhamdulillah, satu keajaiban buat saya apabila baru 10 hari mencubanya saya turun sebanyak 4 kg dari 82 kg ke 78 kg. Dengan ini saya sangat teruja dan ingin meneruskan pengambilan produk 'AJAIB' ini.
Syabas FIT-UP
Semoga dapat merealisasikan impian semua yang inginkan penampilan yang menarik.

Afimieza Irdaikhwan, Pendang, Kedah 

Saya mengalami masalah kegemukan ini sejak dari kecil. Bermula pada umur 16 tahun iaitu semasa di tingkatan empat masalah kegemukan ini semakin menjadi-jadi. Berat badan saya pada waktu itu ialah 80 kg. Pelbagai cara telah dilakukan termasuklah diet yang berdisiplin dan mengawal pemakanan tetapi langsung tidak berhasil. Semasa saya menjalani PLKN saya bertekad untuk menurunkan berat badan dengan mangambil sejenis minuman pelangsing badan. Malangnya hanya 1 kg sahaja berat badan saya turun walaupun banyak aktiviti berat yang saya lakukan sepanjang menjalani latihan. Saya mula mengenali Fit Up ini dari seorang kawan saya yang mengalami masalah yang sama. Seperti biasa saya tidak lagi percaya dengan produk melangsingkan badan ini memandangkan sudah banyak produk yang saya guna tetapi tidak berhasil. Beliau menyuruh saya mencubanya terlebih dahulu kemudian boleh melakukan penilaian selepas itu. Saya mula mengambil produk ini pada 1 Februari 2010 ketika berat badan saya 74 kg. Selepas 2 kotak saya mencuba ternyata perbezaan yang amat ketara. Saya kehilangan lebih kurang 6 kg dalam masa 20 hari. dan setelah saya mengunakan produk ini selama 4 bulan iaitu pada 1 Jun 2010 berat badan saya turun sebanyak 11kg. Berat badan saya sekarang ialah 63kg. Saya amat selesa menggunakan produk ini kerana kita tidak perlu mengawal pemakanan dan melakukan aktiviti berat. Saya telah menggunakan produk ini sebanyak 8 kotak. Produk ini sangat berpatutan dan menjimatkan.

DIDI
Salam Semua,
Ni saya nak cerita pasal keberkesanan produk Fit-Up (FU) selepas mengambil sebanyak 3 kotak (30 sachets). Mula2 ambil FU ni, terkejut gak pasal kenyang dan tak terasa lapar pun walaupun sehari tak makan.
Saya ni memang jenis suka mengunyah dan bukan jenis yg makan "Makanan Berat" macam nasi sepinggan or mee semangkuk tu tau but my fav junk foods actually all kinds of chocolates, keropok2 yg bebudak kecik suka makan tu cam Twisties, Cheezels, Mamee dan macam2 nama ah. So, berat badan saya memanglah macam yo-yo, kejap naik and kejap turun. Tu biasalah kan. Lagi pulak umur tu dah nak masuk 38 tahun (tapi jangan ingat saya ni mcm makcik-makcik yg sewaktu dengannya plak, pasal saya ni mmg dlm category vogue). Sorry lah....masuk bakul angkat sendiri plak. Tapi itulah kenyataannya. Saya ada 3 orang anak berumur 16 tahun (ya, dah bujang anak saya), 11 tahun dan 5 tahun.
Kita ni kan bila mengandung dan dah beranak ni, semua alignment badan lari. Saya pun tak terkecuali, lagi2 bila ada problem during pregnancy dan terpaksa telan hormon pill sampai beranak just to make sure that the baby stay there till the time comes. Bila dah amik hormon pill ni, biasalah kan yang badan kita tu akan jadi macam belon pasal water retention.
Huh, bayangkanlah kalu sebelum ni ramping langsing tup tup dah macam kurang sikit jer badan anak gajah. Frust kan!!!
Untuk orang yang berduit tu leh le gi sign-up kat mana2 pusat slimming centre tuk kurus. Tapi org yg kurang berduit pun sanggup sign credit card tuk jadi kurus. Alah saya pun sama gak....banyak membazir duit tuk kurus, cantik, sexy dan macam2 lah yg ada kena-mengena dengan kewanitaan.

Cakap jer ape produk terbaru dipasaran tu yg elok & berkesan. Tak kiralah mahal or murah sume saya cuba dan beli. Kalau setakat gi wrapping badan, guna FIR machine, Suntik Nano (yg leh nampak kesan immediately, kononnya), pas tu duk dlm hot blanket...... Huh, semua tu saya dah buat. La ni masih ada lagi baki treatment yg lum saya habiskan pasal frust....bayar beribu tapi berat tu kurang le 2-3kg jer.
Consultant tu plak ashik nak salahkan kita jer pasal tak jaga makan. Kalau produk dia tu bagus sangat nape plak kita ni nk kena jaga makan sangat, kalau setakat nk kena makan fruits and masak cam orang sakit makan tu, buat ape bayar beribu kat center dia, baik kita buat jer sendiri. Saya ni memang degil dan saya challenge slimming centre tu tuk ikut routine pemakanan saya dan dlm masa yg sama amik treatment kat tempat dia. If the treatment/product dia bagus kurang lah berat saya but if it's not...too bad. So, sepanjang treatment, saya cuma hilang max 3kg jer untuk RMx,xxx.00. Memang tak berbaloi kan.
Ok since treatment tu tak berkesan, saya cuba plak Herbxxxxx (mahal gak), mula2 makan tu memang le turun tapi produk ni adalah food replacement. So, kena ingat that kita tak leh amik makanan lain, if not our weight will be double. Halfway makan saya bosan. Terbuang le baki satu set Herbxxxxx tu.
Then, saya dapat tau plak ada produk ni yang dlm botol kecik2 10 botol utk pagi and 10 botol utk malam. Satu kotak RM198 tapi guarantee turun min up to 2kg. Saya pun belilah especially lepas balik kampung masa cuti sekolah ari tu. tiba2 jeans jadi ketat, g-string pun cam tak leh nak duduk kat tempat yg sepatutnya. Pelik tu....sekali timbang, OMG berat badan 65kg. Adui, patut le rasa semacam jer. Takkan nak beli benda dlm botol kecik tu plak...cam mahal.
Tiba2 terbaca iklan Fit-Up (FU), murah ni RM68 utk 10 hari berbanding RM198 produk yg lagi satu tu untuk 10 hari juga. Apa lagi, saya pun belilah dan sekarang ni boleh lah saya maintain jelita & sexy. Panjang lebar plak cerita saya kan. Mesti you nak tahu berapa berat saya selepas makan 3 kotak. Sekarang ni berat badan saya 58 - 59kg. Walaupun tak turun banyak dari berat sebelum ni tapi beza banyak dalam ukuran inches tau.
Alah, saya bukannya nak kurus sangat pun, mana ada sexy kalau badan kurus sekeping jer. Tapi cukup ah kalau boleh pakai jeans size 28 tu. Lagi satu, suami saya kata...saya tak nampak "Prosperous" bila kurus. Jadi, maintain tu kan sebaiknya.
So, you ALL apa tunggu lagi...JOM beli FU. Belum cuba, belum tahu. Kalau you all nak tengok gambar saya sebelum dan sesudah tu, jangan haraplah kan. Tapi saya gerenti kalau u jumpa saya personally, sure you will have a good and positive note for me. Betul! 

Norhayati 
hye sume..name saye norhayati kamarudin..boleh panggil saye yat..saye berusia 24tahun pada 23 nov ni..tujuan saye buat blog ni sebab nak share ngan anda semua tentang kehebatan FIT UP..dulu saye sering rase rendah diri dan malu sebab badan saye berisi..saye pernah menangis teruk sebab bapa sedara saye cakap saye gemuk..for ur infomation..saye ni sensitif gile bile org cakap sal berat badan atau pun bandingkan badan saye dengan org lain yg ala2 model..macam2 saye dh cube lakukan untuk kurangkan berat badan..pernah x makan nasi sebulan..memang berhasil..tp sementara jew..berat saye 64kg dan tinggi 161cm..kirenye chubby la saye ni..sehingga saye bertemu dengan FIT UP..saye mula jatuh cinta..thanx to my fwen ADURA,yang memperkenalkan saye dengan produk ni..memang benar2 berkesan..saye dh dpt kurangkan 4kg dlm mase 30 hari..memang berbaloi.
FIT UP adalah sejenis minuman yang rasenye seakan2 rebena..mudah dibuat..hanye bancuh dengan air sejuk..diambil selepas breakfast..insya'allah anda pasti akan rase perubahan..terutama sekali pade bahagian peha..kalo sesiape yg gemok air cam saye die akan terase longgar bile pakai baju even kalo timbang berat xturun....saye ni student nurse..dulu sebelum ambil FIT UP,uniform saye ketat2..lps saye mengamalkan FIT UP, saye dapati uniform saye longgar..dan ade rakan2 tego ckp sy nampak kurus..terutama rakan2 yg dh lame x jumpe..saye akan teruskan pengamalan FIT UP ni hingga saye dapat berat badan yg saye inginkan iaitu 55kg.

Atikah (Nilai)

Saya start mencuba produk ini selepas hari raya, setelah di perkenalkan oleh abang saya. Apa yang membuat saya tertarik pada produk ini ialah rasanya yang sedap dan mudah disediakan. Berat asal saya 58kg setelah makan 3 kotak berat ideal saya sekarang ialah 48kg. Selain daripada penurunan berat badan, kulit saya menjadi tegang dan halus. Sebagai pelajar saya mengambil peluang menjadi agen bagi menambah pendapatan, sambil melangsingkan badan saya juga dapat menjana pendapatan.

Mira (Shah Alam) 
hai..semua…saya mira berumur 22 tahun. Saya telah menggunakan produk Fit-Up selama 15 hari. Berat saya telah berkurangan sebanyak 4 kilo. Saya amat berpuas hati dengan produk ini tanpa ada kesan-kesan sampingan seperti pening dan letih. Malah saya rasa bertenaga dan hanya mengambil sedikit makanan.Selepas ini saya akan teruskan mengambil Fit-Up sehingga berat saya ideal dengan ketinggian. Saya bercadang untuk menambah pendapatan dengan cara menjadi pengedar di kawasan saya.


Hanis (Perlis) 
Saya mula minum Fit-Up pada 6hb. September yang lepas. Hari itu timbang berat saya 60 kg. Setelah minum selama 20 hari iaitu bersamaan 2 kotak berat saya turun 55 kg. Terkejut giler saya dan rasa bangga sekejap. Saya dapati bahagian peha saya amat ketara. Seluar jean yang dulunya ketat di bahagian peha dah longgar. Perut saya jangan tanyalah, tak buncit lagi. Yang seronoknya tu saya memang susah sikit nak buang air besar, tapi bila makan Fit-up sembelit saya hilang. Lepas 6 jam kita minum jus tu pasti kita rasa nak pergi bilik termenung.Pas ni saya nak konsisten makan jus fit-Up ni sebab boleh makan macam biasa. Tak perlu pantang-pantang makan. Makan sikit pun dah kenyang. Saya berharap saya boleh dapat berat badan yang saya inginkan.

Nor (Alor Setar)
Salam semua.... saya dah amik fit-up ni 3 minggu, alhamdulillah…sepanjang amik fit-up ni saya tak lapar…Cuma dalam seminggu tu masa weekend amik nasi. Itu pun sekali sehari tapi hanya separuh. Alhamdulillah, badan pun dah rasa ringan. Hari tu adalah timbang…dari 61 turun 58. Menakjubkan? Apanya tidak, dah macam-macam ubat saya cuba makan untuk mengatasi masalah kegemukan ini tapi tak berhasil. Ialah umur pun dah dekat setengah abad macamana nak pantang. Selera tu tajam je. Tapi bila saya amik jus ni selera dengan sendirinya kurang. Makan sikit je dah kenyang. Tapi tekak memang kering, tapi tak pe kita minum air lebih. Pembuangan najis memang kelas. Cukup masa dan ketikanya tindak balas jus tu kita pasti buang dengan lawasnya. Jadi saya amat berpuas hati dengan produk ni dan akan terus meminumnya sehingga saya dapat merealisasikan impian saya. 

Zuwairi (Penang) 
Saya sudah menggunakan sekotak dah. Memang kerap buang air besar pada hari pertama dan kedua. Pas tu biasa je. Sekali sehari. Agaknya saya ni banyak toksik dalam badan ni kut. Walaupun berat badan saya masih 65kg tapi yang peliknya tu saya boleh muat seluar dan baju yang sebelum ni saya tak boleh pakai malahan longgar lagi. Makan saya tak kawal tapi semakin hari semakin kurang selera tu. Macam kita boleh control. Walau bagaimana pun saya akan terus meminum jus fit-up ni. Rasanya yang sedap macam rasa ribena dan mudah disediakan dan harga pun memang patut dengan nilai kesannya.

FIT-UP – ROSELLE D’tox SHAPE-UP DRINK..

Merupakan satu produk yang berbentuk jus minuman campuran ekstrak Roselle, Pueraria Mirifica dan Aloe Vera yang berupaya membantu anda menyelesaikan masalah lemak berlebihan dan perut buncit.

FIT-UP merupakan satu revolusi baru di dalam produk diet di mana formula yang ditemui begitu efektif di dalam mengatasi masalah kegemukan. . FIT-UP adalah 100% selamat dan semulajadi.

Dengan rasa yang enak dan mudah larut,FIT-UP senang disediakan dengan mencampurkan kedalam secawan (120 -150 ml) air sejuk, kacau dan minum.

Sekiranya anda sedang tercari-cari produk diet, 'diet fiber' atau 'diet formula' untuk turunkan berat badan, FIT-UP adalah jawapan yang tepat. Berkesan untuk kuruskan badan tanpa risiko kegemukan semula.

FIT-UP memang merupakan formula hebat! Mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan kadar metabolisma dan menukarkan karbohidrat kepada tenaga.

KANDUNGAN FIT-UP

Antara kandungan yang terdapat di dalam Fit-Up adalah:

Maltodextrin

Maltodextrin adalah dirantaikan pendek pati gula, agar-agar dasar hibrida, (dextrin), yang digunakan sebagai bahan tambahan makanan. Hal ini dihasilkan juga oleh hidrolisis enzimatik daripada gelatinated pati dan biasanya dijumpai sebagai krem-putih higroskopik spraydried bedak.Maltodextrin mudah dicerna, diserap secepat glukosa dan mungkin juga akan cukup manis atau mungkin hampir tidak mempunyai rasa sama sekali. Kebanyakan Maltodextin dikelaskan dengan DE (dekstrosa ekuivalen) daripada 20 atau lebih tinggi.

Inulin

Satu ramuan yang diperkayakan dengan fiber daripada buah-buahan. Rasa yang manis tetapi tidak diserap kedalam badan.

* Mudah dicernakan & diserap oleh tubuh badan
*Mampu menurunkan kadar lemak
*Kaya dengan serat
*Memberi rasa yang enak
*Menjaga sistem pencernaan

Roselle
http://www.zengia.com/main/images/Roselle%20flower.jpg

Roselle, merupakan satu tumbuhan herba semulajadi - mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi, dianggar pada 280mg pada setiap 100gm kaliks Roselle yang telah dikeringkan. Ini menunjukkan kelebihan vitamin C yang ada pada Roselle berbanding dengan buah kismis hitam. Ia juga mengandungi vitamin-vitamin lain seperti Vitamin D, B1 dan B2.
ROSELLE terbukti kaya dengan anti oksida untuk:

* Menyegar & mengembalikan tenaga
* Menyihatkan & mencerdaskan minda
* Membantu proses pencernaan
* Membantu melancarkan pembuangan najis
* Mencantikkan kulit & awet muda
* Mengurangkan kolesterol yang berlebihan

Aloe Vera
http://lifehackery.com/qimages/5/aloe%20vera%20garden.jpg

Antara kegunaan

Pelembap semulajadi
Menghilangkan kesan lemak
Membantu proses penghadaman dan atasi masalah sembelit


Green Tea
http://www.mellowmonk.com/images/green_tea_service.jpg

Teh hijau atau dikenali dengan nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat..

1) menurunkan berat badan
ekstrak teh hijau boleh meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan.

2)menurunkan tahap gula dalam darah

3)mengatasi keracunan makanan
teh hijau dapat membunuh bakteria.pengambilan teh hijau yang pekat dapat merawat penyakit cirit-birit.dalam teh hijau mengandungi catechin yg berfungsi sebagai agen pembasmi kuman ketika berakunya keracunan makanan.

4)mencegah penyakit kanser
pengambilan teh hijau dipercayai dapat mengurangkan risiko pelbagai penyakit termasuk esophagus,paru-paru,payu dara dan penyakit jantung.


Pueraria Mirifica.

http://www.baume-du-tigre.fr/images/pueraria-mirifica.gif
Mengapa herba Pueraria mirifica juga digalakkan kepada lelaki dan wanita yang sudah berusia?

Pueraria mirifica mempunyai keunikan Phytoestrogen yang mana ia bertindak sebagai Hormon Terapi Pengganti (HRT).

Ketidakseimbangan hormon akan memberi kesan kepada setiap orang dan adalah mustahil untuk mengelakkan proses penuaan.

Tetapi sekarang ini, kajian saintifik terhadap keajaiban herba ini membuktikan ia dapat membantu melambatkan proses penuaan dan ianya juga tidak mempunyai sebarang kesan sampingan yang tidak diingini.





ORDER FORM

Name:
Handphone no
Address
Product to order
Quantity
Payment made through MAYBANK (112688079881)
CIMB (08060076281529)
PUBLIC BANK (4499828206)
BSN (0810029000028139)
Email Address:
BUKTI/ DETAIL PEMBAYARAN
PESANAN

Put a website form like this on your site.